Villa Lykos - Plitvička jezera

Villa Lykos Plitvice

Villa Lykos - O nama

Villa Lykos smještena je u središtu Nacionalnog parka Plitvička jezera. Ime je dobila po grčkoj riječi lykos što znači vuk jer je to oduvijek bila zemlja vukova, a i sama regija u kojoj se nalazi Nacionalni park dobiva ime Lika iz istog razloga.

Kuća je u prirodi te vaš mir mogu remetiti samo prirodni zvukovi kao što je pjev ptica, zujanje medonosnih pčela, itd.

Neposredno uz kuću je sigurno parkiralište. Od jezera Kozjak udaljeni smo svega 1 km. Laganom šetnjom stazom kroz šumu za 20 min možete doći do polazne točke za obilazak Nacionalnog parka Plitvička jezera. Autobusna postaja nalazi se 200 metara od naše kuće pa možete doći i autobusom i sve obići i bez osobnog vozila.


Nacionalni park Plitvička jezera

Plitvička jezera proglašena su nacionalnim parkom 1949. g. i najpoznatiji su nacionalni park u Hrvatskoj. Plitvice su jedinstven fenomen koji tvore 16 većih i nekoliko manjih stepenasto poredanih jezera koja su nastala djelovanjem sedre i sedotvornih biljaka. Priroda je ostavila prekrasnu i bogatu baštinu koju krasi 14 spilja u vapnencu i 6 u sedri, 1146 biljnih vrsta, oko 140 vrsta ptica, medvjedi, lisice, vukovi, risovi, kune zlatice i brojni sitni sisavci, dok u vodama živi tek nekoliko vrsta riba.

Domaćim i stranim turistima koji svakodnevno u velikom broju posjećuju Plitvička jezera, na raspolaganju je kvalitetna infrastruktura koju čine drveni mostići, zemljane staze, vožnja elektro vlakom i elektrobrodom.